Szükséges iratok kötelező biztosításhoz

iratok

Ha az ügyintézést online végzed, akkor is hasznos tudni, hogy mely iratokat kell magad elé készíteni a biztosítás kötéshez. Azonban, ha nyakadba veszed a várost és valami hiányzik, sajnos nincs más megoldás, vissza kell fordulnod.

Iratok magánszemélyek esetében

Magadnál kell, hogy legyen a bónusz igazolásod, bár ezt elvileg a biztosítónak is tudnia kell, ha személyesen látogatsz el. Online azonban minden esetben magadnak kell utánajárnod, hogy éppen melyik bónuszbesorolásban vagy. Legyél figyelmes, ha elírod, a rendszer nem figyelmeztet és sajnos előfordulhat, hogy többet kell majd fizetned a tévedés miatt.

Szükséged lesz még a jármű forgalmijára – feltéve, ha nem 50 ccm alatti kismotorról van szó -, illetve az adásvételi szerződésre is. A forgalmi irat alapján minden szükséges paramétert be fognak vinni a rendszerbe onnan kezdve, hogy mekkora a teljesítménye, addig, hogy hány ajtós.

iratok

Tudnod kell a jármű megtett kilométerszámát is. Ezt tehát érdemes felírnod egy darab papírra, amikor indulsz.

Aztán szükséged lesz még olyan általános iratok számára, mint a személyi igazolványszáma, adószám és a jogosítványod száma – feltéve, hogy van. Ugyebár furcsa, de azok is köthetnek biztosítást, akik egyébként nem rendelkeznek jogosítvánnyal.

Iratok cégek esetében

Cég esetében magadnál kell, hogy legyen a vállalkozás adószáma és természetesen az aláírásra jogosult személy személyi adatai. Valamint az aláírási címpéldány, amely azt igazolja, hogy az aláírás valódiságát igazolja.

Az említett iratok hiányában nem fogod tudni megkötni a kötelező biztosítást, tehát érdemes ellenőrizned, mielőtt elindulsz valamelyik biztosítóhoz.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*